11.7.09

Dead & Gone



Our legendary King of Pop, Michael Jackson(M.J) telah selamat dikebumikan di tanah perkuburan Kristian pada hari Selasa lepas. At last, tanda tanya orang ramai selama ini terjawab sudah. Tutupla pasal surat wasiat, tutupla pasal her brother dan convert Islam. Tutup semua.. D fact rite now is, he's gone!



(Forest Lawn Cemetery, Buffalo, NY- Tempat M.J 'dipercayai' dikebumikan. The real place, who knows?)


Aku buat entry pasal M.J ni bknlah nk citer ape2 sgt. Rasanye 1 dunia ikut p'kembangan M.J kan! Fyi, im not a big fans of him, huhu. Cume nk share my tots. B4 dis aku slalu tnye kwn2 aku kenapa cerita psl M.J convert Islam xdigembar-gemburkan sgt. Pelik! I supposed he can influence many people in this world 2 convert 2 Islam. But d reality is, xde bukti sahih yang beliau benar2 sudah Islam. Kalau bab mengucap, siapa yang bimbing beliau? Siapa saksi2 nye? Apa perkembangan beliau as Muslim? Xpenah dgr kn??

Lalu setelah pemergian beliau, 1 dunia memperingati pemergian beliau. Televisyen, radio, belambak2 lagu M.J berkumandang. Org da pergi, br la nk kenang kan..huhu. Bukak intenet, bykla lagu2 M.J yang di download. 'My environment' pn sume sibuk cr lagu M.J,hehe. Itupun 'afte' beliau pergi..erm

Hey kamu2..jangn lupe! 'beliau' adalh seorg peadophile yg telah meragut maruah at least 2 org bdk lelaki bwh umur. N 'beliau' juga berjaya melepaskan diri drpd pengadilan krn telah memakan suapkan keluarga mangsa2nye dengan berjuta2 dolar wang sogokan...(yea..ini citer lama tp sbb die seorg artis terkenal, shud we 4get about dat?)


Persoalannya di sini, kenapa kita terlalu prihatin dengan org ini? Prihatin, it's fine. But terlalu prihatin! Sy keliru. Sedangkan nasib org Islam lain yang tidak cukup makn, tidak cukup pelajaran kita langsung xfikirkan...(i admit it, im 1 of them,huhu)

Ok sy stop di sini. .Sy tinggalkan entry ini dengn soalan.. (Yer sy masih confuse lg!) Karg pnjg2 sgt org pn malas nk bc. Minta maaf jika statement sy mengganggu sensitivity sesiapa. Dis is only my tots, sy trime sebarang bangkangan. Thanx.



3 comments:

fhad said...

yeahhh... btol tu saya sokong.. dan saya cadangkan cadangan ditutup... hahaha

yelozero said...

cadangan saye dibuka..

hahaha...
fhad lu bukan peminat mj ker ??

Siap poster dalam bilik ??

hahaha..

Nice artical...!

Nick said...

ntah la meera....
kalo kite tgk cite2 dokumentari pasal MJ kat channel E!news..diorang bongkarkan rahsie sebenar....
ma sis was the follower of this legendary..die kate MJ x bersalah tentang jenayah pedophilia..family MJ pon sebenarnyer x ambik peduli pasal MJ nih..baru2 nih jer nampak ambik peduli..tgk anak2 die la bagai..
abah die pon mcm ambik publisiti murahan jer...ntah la..
byk mende len nak dipikirkan meera..bior je la amerika ngn agenda dan propaganda mereke..huu..