16.8.10

CalmAnda dapat bertenang dan bersabar seandainya hajat anda tidak tercapai. Anda mampu menyembunyikan perasaan anda yang luka dan tersinggung oleh seseorang dalam kumpulan dan berlaku sebagai biasa. Anda tidak merasa iri hati bila melihat orang lain dipuji dan disanjung.


Anda dapat menghadapi kebencian orang yang anda benar-benar merasa tidak sewajar dengan mereka. Anda mampu menguasai nafsu gelojoh walaupun anda ingin mendapat perkara yang anda fikir boleh dapat. Anda dapat menahan rasa sakit hati dan malu seandainya anda tidak dapat hidup setaraf dengan rakan sejawat anda yang lain.


Anda terus berlaku adil dan saksama walaupun suasana sekeliling menghalang maksud anda. Anda dapat menerima kritik atau salah faham orang tanpa memperbesar-besarkannya. Anda memandang jauh kedepan, umpamanya dengan sabar menanggung kesusahan demi kepentingan masa depan, tanpa merasa resah, bimbang dan ragu.


Anda memberi persetujuan kepada pendapat- pendapat yang anda tidak setujui dalam perdebatan tanpa merasa sakit hati atau tidak senang. Anda berbahagia bersendirian dengan mempunyai satu kegemaran atau hobi yang benar-benar anda minati. Anda mengaku dengan jujur tidak tahu bila anda betul-betul tidak tahu, tanpa merasa malu.


Anda menghadapi orang-orang tua atau orang- orang yang lebih berpengaruh tanpa sentiasa berusaha untuk menimbulkan kesan-kesan negatif. Anda akan cuba melakukan sesuatu dengan sederhana bukannya berlebih-lebihan untuk menunjukkan bahawa anda dapat melakukannya dengan lebih sempurna. Anda dapat mendahulukan kepentingan orang lain walaupun anda tidak merasa senang kerananya.


Anda boleh berlaku wajar dan saksama terhadap orang-orang yang tidak anda sukai. Anda dapat mengujudkan rasa kasih-sayang, cinta atau boleh bersahabat tanpa mendapat tempat yang utama dalam hidup mereka.

Sekiranya anda lelaki, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan wanita tanpa berfikir bahawa anda adalah lelaki yang jadi idaman setiap wanita. Sekiranya anda wanita, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan orang lelaki secara jujur.sumber: copy & paste

13 comments:

hBz said...

word make people strong!

Nick said...

kesimpulannya,manusia tidak sempurna sifat dan tindakan..
kebergantungannya dgn keadaan sekeliling amat kuat.

sumber:copy&paste =p

Mieza vs Rory said...

ermm...its hard actually...;-)

maira said...

Hbz: even stronger..hehe


Nick: nak jgk copy paste..:-)


Mieza: hard enough right..~

Anonymous said...

calm..clear mind..stable emotion..tu semua boleh settlekan konflik sbb dpt melihat dari sudut yg betul

Anonymous said...

puasa ni pun boleh bilin jiwa jadi calm.dan clear

azzaliena suziantie said...

cool...
sabar k babe...
aku suka entry nih =)

i love you !
<3

maira said...

Fndrocka: glad u enjoyed it..:-)Azza: -love- ;-)

oranglidi said...

Sekiranya anda lelaki, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan wanita tanpa berfikir bahawa anda adalah lelaki yang jadi idaman setiap wanita. Sekiranya anda wanita, anda dapat bekerjasama atau bersahabat dengan orang lelaki secara jujur.

ahaha..

kalau nak btul2 calm, kena wat lawak slalu. hehe

maira said...

O.L: yela mcm hang la kann...=)

oranglidi said...

aku seorang yg garang, hahaaha

Frodo Baggins said...

>>___<<

betol2 .. wa sokong lidi.
keh3x


sekiranya anda ...


tenang.

oranglidi said...

mana post 'fall'?