26.1.10

keep going

Hari-hari yang berlalu agak 'suck' mungkin
dan kalau pun yang nampak cuma tuhan
....


aku sudah membiasakan diri dengan suasana baru
environment yang agak agresif
lucahan dan carutan yang mungkin sedikit extreme
kalau dengan rakan-rakan
lucah tu perkara biasa
tapi dengan mereka lucah luar biasa
sampai kadang-kadang aku juga jadi mangsa..erkk
serius..aku tidak sampai lagi hendak menghanjingkan orang
berspesifikasi manusia itu lahar (short form daripada lahanat)
ber'racist' bangsa itu celaka
paling tidak mungkin aku sekadar tidak suka
paling tidak aku sekadar berhipokritas


bekerja sambil belajar
tidak sangka aku bakal berpengalaman begini
banyak benda aku belajar
banyak benda dah expert
banyak juga stupid mistake yang dah dibuat
dan paling ketara
segala macam baik buruk dah aku nampak depan mata
huh~

penat tension sakit hati kadang-kadang
aku pujuk dengan bertumpu sahaja ketika bekerja
yang lain aku tidak ambil 'port'
bak kata tuan besar
jangan kerana nak puaskan hati orang kau ubah diri sendiri
'just be yourself'
perlu ke aku mencarut-carut sama mereka?
perlu ke aku berlucah supaya level of thinking kami sama?
perlu ke aku cuba minum untuk dipandang tinggi oleh mereka?
perlu ke aku jadi lesbo atau pengkid supaya boleh get along bila bercerita?
tiada untungnya ku pasti
aku mantul selagi boleh
dan kalau tidak hanya diam
benci pun tahankan saja
gembira pun rilek saja
huhu


Photobucket


walau apa pun
aku harus bersyukur diberi peluang ini
bila kerja hilang sekejap tekanan
bila bergelak tawa..ahh memang seronok
sekurang-kurangnya ada sesuatu yang menarik untuk aku cerita kelak
=)






p/s: berat turun mendadak 41 kg, wtf!


19 comments:

azzaliena suziantie said...

wehh
rindu ko

azzaliena suziantie said...

boleh belanje ak ye.
ko kan keje.
haha.

tc sygg ;)

Frodo Baggins said...

>>___<<

sangat suka olahan ayat
seyes!!!! sama ngan lidi
agaggagagagaga ~


jadi diri sendiri
and jgn pilih jalan hitam ...
chillll ~

Frodo Baggins said...

cik azza ... sila balik rumah jaga rajenah ... BYE


>>____<<

oranglidi said...

berani lu frodo. haha.


hm..

"jangan kerana nak puaskan hati orang kau ubah diri sendiri
'just be yourself'"
-wa stuju !!!!!!




er. gmbar lu tgh dengar lagu kesunyian ka?

yelozero said...

langkah dengan kaki sendiri..~
Org x tgk apa yang kita akan langkah..~
org akan tgk apa yang sudah kita langkah..~


'be yourself'

selipar besi said...

gua suke..gua suke...
dan gua rindu lu....
muahh!!
hehe

lumut said...

kau seorang penulis yang hebat...

kau seorang perwmpuan yg kuat jgk kan..

move on...

=)

maira said...

azza: no problem lah tp..
datg tmpat aku dulu ok x?..hehe



frodo: thanx frodo..tgh blaja2 nk menulis..=)



o.lidi: wa pn setuju
tp..
wa xdgrla lagu kesunyian

wa suka bising2 yg bleh pecah gegendang telinga..hehe



yelo: faham...thanx

maira said...

selipar besi: haha gua tak kenal lu la..lu laki ke perempuan..?

klau lu prempuan gua nak r,
laki xnak..haha

anyway thanx~




lumut: yeke..xpenah la plak org ckp aku cmtu ishhkk2..


anyway thanx syg..~
nk hug la..bley?hahahha

oranglidi said...

lu ni.. lumut dengan selipar besi tu orang yang sama laaaa... huhu.. die x ckp ka?



cis, pecah gendang telinga?

maira said...
This comment has been removed by the author.
.siv. said...

ko okay?

berat ko turun sebanyak 41 ke?
tggl 2 kilo je la berat ko eh?

maira said...

ngeng la kau siv..
taula x se slim kau..hehe

oranglidi said...

komen siv mmg kurang asam.

volde said...

wow!!!!

Anonymous said...

kerja apa yg pekerja dia kuat melucah?

oranglidi said...

oi2. lama lu x apdet..

tapi slalu gak tgk nama lu komen kat blog2 len.

seKut taWar said...

hye maira



=.=