18.5.10

mahu dan dapat

makin hari saya semakin tegal dengan benda yang saya pegang hingga kini
saya bukan a daydreamer
dan saya tak pernah mimpi untuk dapat apa saya inginkan melainkan dengan izin tuhan
yang saya jamin pasti
bukan saya tiada bernafsu mahu itu ini
cuma..


benda kalau tuhan mahu, in the end what will be..will be dan begitu juga sebaliknya
kita ini siapa saja mahu pertikai balikkan



pernah ketika bergolek gentang dengan teman-teman
kami ber'questioning' kenapa lelaki yang usually pernah tengok porno masih lagi dapat pass with flying colors..(ada unsur cemburu di situ)
for me..it's easy


tuhan akan beri kalau kita usaha, tetapi nilai juga nawaitu kita dalam berhidupan

ada orang tuhan beri segala untuk menguji, istidraj namanya
ada orang diuji sakit jerih untuk tahu mana kuat terletaknya


'that what makes us difference'



satu saja pemujuk saya untuk bendung emosi kata unfair sebegini
when u earn big, u will lose big
.
.





then it is fair enough-



10 comments:

wong ah ian said...

sape lelaki yg tgk porno dan pass wit flying colors tu?..haha

usaha tangga kejayaan..dan exam itu sendiri dicipta untuk menguji bagaimana seorang student mahu mengaplikasikan pengetahuan dan menghabiskan soalan dengan jayanya..bukan perahan otak..jadi sila la meniru dengan bergaya..haha

lumut said...

kamu..ok x?
jangan sedih...
every single things happened for a reason..
duduk dan muhasabah balik apa yang kita dah lakukan dalam hidup ni..

miss u babe.

maira said...

iyan: ada org terasa ke? haha

whatever it is,ikut diri kita
and i dont give a damn..=P






hye lumut, miss u too..
im fine, thank u

Nick said...

hahaha..kelakar la mira..
yess..indeed. laki tgk porno pon leh dpt lebih baik drpd pompuan.
salah satu sebabnyer,lelaki itu memandai pandai,cekap dan cepat belajar.
keduenyer,usaha die laa..kalo die usaha lebih..die okay gak..die x tgk kot porno time exam weeks,die tgk lepas exam laa..
HAHAHAA..lol..
anyway,keep it up mira..jgn give up cepat..usaha tangga kejayaan..pompuan pon leh dpt lebih bagus drpd lelaki...=)

Razman said...

jgn cmpare pe org dpt. juz buat pe ptut utk dpt pe kte nak.

miEz haNeM said...

miss u bebeh!

yelozero said...

nice one maira,
but !

maira said...

yelo: thanx.. but ??

Genzai said...

There's a lot of guys who watch porn n succeed academically. Cuz porn make guys feel good.

You'll pass with flying colors when u feel good. lol.

mazhad said...

huhu...tuhan maha adil lah.pk cmneh.if x didunia maka di akhirat.dosa n pahala serta ganjaran n balasan.huhu...nice 2 c bloggin...k.da~